top of page

Samuray'dan Sülün Osman'a...

Milletvekili Adıgüzel’den Hükümete Sert Eleştiri: “Samuray’dan Sülün Osman’a, Kokarca Mücadelesi Çadır Tiyatrosuna Döndü”

“Geçen Yıl Samuray Arısı, Bu Yıl Sülün Kuşu”

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Karadeniz bölgesindeki fındık üreticilerinin baş belası haline gelen kahverengi kokarca ile mücadelede hükümetin yöntemlerini sert sözlerle eleştirdi. Geçtiğimiz yıl samuray arılarının doğaya salındığını hatırlatan Adıgüzel, bu yıl ise Ordu’ya 800 sülün kuşu bırakıldığını söyledi.

“Her Sülüne 250 Dönüm Düşüyor”

Ordu’daki yaklaşık 200 bin dönüm fındık bahçesi düşünüldüğünde, her sülünün 250 dönüm araziye denk geldiğini belirten Adıgüzel, “Doğal seleksiyonu, kartalı, çakalı, doğanı bir kenara bırakın; bu hesaba göre hiçbir sonuç alınmaz” dedi. Sülünlerin kokarca mücadelesinde gerçekçi bir çözüm sunmadığını vurguladı.

Fıkra konusu

Samuray arılarının da geçen yıl beklenen etkiyi yaratmadığını ve kimyasal ilaçlama yapılan bahçelerde kokarca zararının arttığını belirten Adıgüzel, “Samuray arısı salınan bahçede zarar daha büyük oldu. Hem arı saldılar hem kimyasal kullandılar. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?” ifadelerini kullandı.

“Samuray’dan Sülün Osman’a...”

Adıgüzel, mücadele yöntemlerini şu sözlerle özetledi:

“Geçen yıl Uzak Doğu’nun kahramanı samurayla başladık, bu yıl Sülün Osman’la devam ediyoruz. Biri kahramanlık, diğeri üçkâğıtçılık sembolü. Hükümetin bu mücadele anlayışı tam bir çadır tiyatrosudur.”

“Masal Değil, Bilimsel Mücadele Şart”

Dr. Mustafa Adıgüzel, kokarca ile etkin mücadelenin ancak kimyasal, biyolojik ve mekanik yöntemlerin birlikte ve planlı uygulanmasıyla mümkün olduğunu söyledi.“Halkı her yıl başka hikâyelerle oyalamayın. Gerçek ve topyekûn bir mücadeleye başlayın. Bu çadır tiyatrosuna son verin,” çağrısında bulundu.

 
 
 

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page